Verzoek van PvdA om hertelling afgewezen

Verzoek van PvdA om hertelling afgewezen
Foto RTV Seaport/PR

Een verzoek van de PvdA om een hertelling van de voor de gemeenteraad uitgebrachte stemmen in Velsen is vrijdag afgewezen. Daarmee is de uitslag van de verkiezingen definitief.

Bij het bekendmaken van de voorlopige uitslag op woensdagavond leek de Partij van de Arbeid op het nippertje haar drie zetels te behouden. Maar na een hertelling en na het verdelen van de restzetels, bleek donderdagochtend dat deze partij toch drie stemmen tekort kwam voor een derde zetel.

Het verzoek om een tweede hertelling werd gedaan door PvdA-lijsttrekker Marianne Steijn tijdens de openbare zitting waarin het centraal stembureau de officiële uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen bekend maakte en vaststelde.

De leden van het centraal stembureau besloten dat het niet mogelijk is om tot hertelling over te gaan omdat er geen onregelmatigheden tijdens het verkiezingsproces geconstateerd. Bij alle stembureau’s is het proces goed gegaan en een klein verschil is op zich geen reden om hertelling toe te staan. Het bezwaar van de PvdA zal wel met de definitieve uitslag worden meegestuurd naar de Kiesraad.

Op woensdag 21 maart is door 51,89 % procent van de stemgerechtigde inwoners van Velsen een stem uitgebracht. De definitieve uitslag in zetels: Velsen Lokaal 6, D66 Velsen 5, VVD 4, LGV 4, CDA 3, Forza IJmond 3, GroenLinks 3, PvdA 2, SP 2 en ChristenUnie 1.

 

.

 

%d bloggers liken dit: