Spaanse zusjes en Chopin in ’t Mosterdzaadje

Spaanse zusjes en Chopin in ’t Mosterdzaadje
© RTV Seaport / PR

Op vrijdag 9 maart om 20.00 uur is het Duo Delibes, bestaande de zusjes Esther (viool) en Sara Gutiérrez (piano)uit te gast in ‘t Mosterdzaadje. Op hun programma staan wwerken van Mozart, Richard Strauss en een speciaal voor hun gecomponeerd werk van de Spaanse componist Frederico Mosquera.

Meesterpianist Menachem Har-Zahav is op zondag 11 maart om 15.00 uur te gast in ‘t Mosterdzaadje met een programma geheel gewijd aan Chopin. Wals, nocturne, polonaise, études, een scherzo en de bewerking uit het eerste pianoconcert passeren de revue.

Chopins muziek en zijn bijzondere gave voor het schrijven van pianomuziek wordt van alle kanten belicht. Het is een heerlijk programma dat in Duitsland met veel lof werd ontvangen. Muziek die Menachem Har-Zahav als een handschoen past. Virtuositeit gaat bij hem niet ten koste van diepgang en zijn transparante spel laat Chopin nog beter uit de verf komen. Menachem werkt behalve als solist ook met orkesten en is in ‘t Mosterdzaadje een jaarlijks terugkerend muziekfeest. Het programma dat hij speelt is op zijn nieuwe cd terug te horen en zal voor verkoop meegenomen worden.

%d bloggers liken dit: