Energiek Velsen scoort in de EnergyBattle

De afgelopen maand is er een EnergyBattle georganiseerd door het Klimaatverbond. Ook in Velsen deed er een aantal teams mee. Onder meer medewerkers van het Pieter Vermeulenmuseum, de Omgevingsdienst IJmond en energiecoöperatie Energiek Velsen. Velsen is uiteindelijk als 5e geëindigd in de landelijke competitie.

Frank Cornet van Energiek Velsen: ”Als coördinator van het Energiek Velsen team was het leuk om te zien hoe de deelnemers bezig waren in de periode van een maand zoveel mogelijke gas en elektriciteit te besparen. Want voor het klimaat zit daar een belangrijke winst. We hadden een groepsapp aangemaakt. Daar kwamen goede onderlinge tips op binnen. Zoals de gordijnen dicht, theewater in de ochtend in een thermoskan doen en warmhouden in plaats van steeds opnieuw een beetje theewater verwarmen. Maar ook hebben deelnemers ledlampen aangeschaft gedurende de battle en bleek hun verbruik terug te gaan. Met een meetapparaat per huis (de Wattcher) kon iedereen zien wat er op ieder moment van de dag werd verbruikt. Een mooie ervaring!”