Aandacht voor 100ste geboortedag Joanne Klink

Aandacht voor 100ste geboortedag Joanne Klink

Dinsdag 6 maart is de 100ste geboortedag van Joanne Klink, theologe en schrijfster. Zij verwierf in de jaren -60 en 70 grote bekendheid met haar ‘Bijbel voor kinderen’ en boeken waarin zij het geloof naar de leefwereld van kinderen bracht. In latere jaren was haar woning aan de Bakenessergracht in Haarlem een ontmoetingsplek voor gespreksgroepen waar predikanten, vrijzinnig gelovigen en mensen van velerlei pluimage bijeen kwamen. In het latere werk van Klink, een oeuvre van bijna 30 boeken, kwamen tal van onderwerpen over geloof, kerk en spiritualiteit aan bod. Klink overleed bijna 10 jaar geleden op 90 jarige leeftijd.

Mark Metselaar uit Santpoort, werkte veel met Klink samen: “Ook in Velsen wordt er, veelal in kerken, aandacht besteed aan het werk van Joanne Klink. Haar gedicht  ‘Hier ben ik’ is in het bijzonder bekend omdat het bij de doop van prinses Catharina-Amalia door emeritus predikant Carel ter Linden aan de prinses cadeau werd gedaan. Het gedicht werd later door prinses Máxima voorgedragen bij de doop van Claus-Casimir, de zoon van prins Constantijn en prinses Laurentien.”

Mark is initiatiefnemer van de viering/herdenking van Joanne Klink. Op 6 maart wordt haar 100ste geboortedag herdacht tijdens een bijeenkomst in de Kapel aan de Potgieterweg 4 in Bloemendaal. In een open sfeer zal worden Joanne Klink met woord en beeld worden herinnerd en zal er ruimte zijn om van gedachten te wisselen over de vele facetten en aspecten van haar leven en werk. Ontvangst vanaf 19.30, programma van 20.00 tot 21.00 uur met daarna een informeel samenzijn tot 21.30 uur.

%d bloggers liken dit: