Telstar laat FC Volendam 5 keer vissen

Telstar laat FC Volendam 5 keer vissen
© RTV Seaport / Dennis Gouda

Telstar heeft de vissersderby tegen FC Volendam vrijdagavond op indrukwekkende wijze gewonnen. In het Rabobank IJmond Stadion lieten de Witte Leeuwen Volendamkeeper Verhulst in de eerste helft vijf keer vissen. Na rust kwam FC Volendam nog terug tot 5-2, maar de winst voor de thuisploeg kwam niet meer in gevaar.

Daar zag het bij aanvang allerminst naar uit, want FC Volendam startte sterk aan de wedstrijd en maakte het spel. De gasten, die een week eerder FC Dordrecht nog met 4-1 verpletterden, waren dicht bij de openingstreffer toen de paal werd geraakt. Telstar kwam vrij onverwachts op 1-0 toen Novakovich op de keeper stuitte en Hamdaoui in de rebound scoorde. Niet snel daarna werd het 2-0 via een prachtige vrije trap van dezelfde Mohamed Hamdaoui.

Telstar was los en kwam kort daarna zelfs op 3-0 toen Shaquill Sno kon profiteren van goed doorgaan van Rodny Cabral. De koek was nog niet op, want Melvin Platje maakte de 4-0. Hij werd door Novakovich voor het doel vrij gezet en maakte goed af. Novakovich zelf zorgde er voor rust nog voor dat de vijfde vismand in de nostalgische scorepaal kon worden gehesen.

In de tweede helft liet Telstar het initiatief aan FC Volendam, dat nog twee keer scoorde. Maar de wedstrijd was voor rust al beslist. Telstar staat nu in punten gelijk met FC Emmen, maar blijft op de vijfde plaats staan vanwege een minder goed doelsaldo. Nummer drie Fortuna, dat in Nijmegen gelijk speelde tegen nummer twee NEC, heeft met 46 één punt meer. Koploper blijft Jong Ajax, maar die ploeg mag niet promoveren of meedoen aan de nacompetitie…

(Met dank aan website Telstar, foto’s Dennis Gouda)