Verkiezingsstrijd gestart met presentatie stemhulp

Verkiezingsstrijd gestart met presentatie stemhulp

Dinsdagavond heeft burgemeester Frank Dales  samen met de tien Velsense lijsttrekkers het startsein gegeven voor de verkiezingsstrijd met de presentatie van de online stemhulp. zie hier onze reportage.

Via velsen.mijnstem.nl kunnen Velsenaren voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart advies krijgen bij het bepalen van hun stem. Danielle Vrijburg, die voor het eerst aan deze verkiezingen mag deelnemen, vulde de stemhulp als eerste in.

De stemhulp geeft informatie over de standpunten die de tien Velsense partijen hebben ingenomen over actuele kwesties die er in Velsen spelen. Tijdens het invullen van de stemhulp geef je jouw mening op stellingen door het verplaatsen van een slider. Deze stellingen gaan over uiteenlopende kwesties,  zoals bijvoorbeeld  het invoeren van cameratoezicht, een verbinding over het water naar Amsterdam of over subsidie voor het verduurzamen van woningen.

Na het verplaatsen van de slider kan je door op een partij te klikken jouw mening vergelijken met de opvattingen van de verschillende partijen. Ook kun je bij iedere stelling opzoeken wat de argumenten van alle partijen zijn. Na het invullen van de stemtest verschijnt de uitslag.

Kijk voor meer informatie over de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018 ook op www.velsen.nl/verkiezingen.