Warme-truiendag in het Pieter Vermeulenmuseum

Groep 5 van de Jan Campertschool vierde afgelopen donderdag Warme Truien-dag in het Pieter Vermeulen Museum. Joost Kok van Coöperatie Energiek Velsen vertelde over duurzame energie bijvoorbeeld door het opwekken van stroom via zonnepanelen. Vorig jaar heeft Energiek Velsen gratis zonnepanelen op het dak van het museum geplaatst.

Vervolgens werd in het Energie-duurzaamheid-proeflokaal een filmpje vertoond waarin duidelijk werd dat de fossiele brandstoffen opraken én dat deze zorgen voor vervuiling van de lucht: één van de oorzaken van klimaatverandering. In groepjes gingen de kinderen aan de slag met proefjes om te ontdekken hoe je energie kan opwekken en hoe je zuiniger om kunt gaan met energie.

Een mooie afsluiting van een superleuke en leerzame Warme Truien-middag in het Pieter Vermeulen Museum.