Telstar verliest na rode kaart in Den Bosch

Na een mooie reeks van zes ongeslagen wedstrijden, is Telstar vrijdagavond in Den Bosch tegen een zeperd aangelopen. De Witte Leeuwen verloren met 3-2 van de thuisclub nadat Donny van Iperen met rood van het veld was gestuurd.

En dat terwijl de wedstrijd in stadion De Vliert zo goed begon. In de 11e minuut scoorde Melvin Platje uit een penalty, na een overtreding op spits Novakovich in het strafschopgebied. Drie minuten later stond het alweer gelijk en zes minuten voor rust kwam Den Bosch zelfs op voorsprong.

Telstar begreep dat er wat moest veranderen en begon sterk aan de tweede helft. Dat werd in de 51e minuut beloond: Jerdy Schouten scoorde de gelijkmaker. De Witte Leeuwen wilden meer, maar uitgerekend de 63e minuut werd het kantelpunt van de wedstrijd. Donny Van Iperen kreeg na een onnodige overtreding zijn tweede gele kaart en daarmee rood. In dezelfde minuut scoorde Dennis Kaars voor FC Den Bosch de winnende treffer.

Werd de naar Heracles vertrokken Mohammed Osman dan toch gemist? Van de drie aanwinsten stond alleen de Belgische jeugdinternational Senne Lynen in de basis. Hij speelde een onopvallende wedstrijd en werd in de 72e minuut gewisseld. Niet veel later maakte Shadrach Eghan zijn debuut. Hij kon het tij ook niet meer keren.

Daarmee gaf Telstar geen vervolg aan de prima start in de derde periode en verzuimde het op de ranglijst in te lopen op koploper NEC en nummer 3 Fortuna Sittard, die vrijdag ook hun wedstrijden verloren. De Velsenaren blijven wel op de 4e plaats staan, maar zien de naaste concurrenten dichterbij komen.

Aanstaande maandag spelen Jong Ajax, dat bij winst de koppositie kan overnemen, en Jong PSV, dat bij winst Telstar kan passeren. Komende vrijdag is Telstar – Jong Ajax. Deze kraker in het Rabobank IJmond stadion is al vrijwel uitverkocht.