IJmond Bereikbaar Awards uitgereikt

IJmond Bereikbaar Awards uitgereikt
Foto RTV Seaport : Chris Hoppenbrouwer

Donderdagmiddag 1 februari reikte Pieter de Waard, de algemeen directeur van FC Telstar, de IJmond Bereikbaar Awards uit. Het was een terechte keus om hem te vragen om de genomineerden in het zonnetje te zetten. In 2012 nam de familie de Waard afscheid van de auto’s om vervolgens de fiets of het openbaar vervoer te nemen, waarmee het gezin jaarlijks zo’n 3000 euro bespaard.

De winnende fietsers zijn: Petra Reker van C&D Food, Engel Bos van het Maritiem College en Nico Oenen van Etos. Zij werden door hun werkgevers genomineerd vanwege hun stimulerende enthousiasme naar collega’s om de fiets te nemen.
De IJmondse bedrijven Crown van Gelder, DSE Automatisering en Hunting Energie kregen een award vanwege de stimulaties, leuke acties en het bekend maken van alle fietsregelingen.

IJmond Bereikbaar timmert inmiddels ruim drie jaar aan de weg om werkgevers en medewerkers bewust na te laten denken over de vraag: hoe ga jij naar je werk? En met resultaat. Van 10 pilot-bedrijven met ongeveer 50 deelnemers in mei 2015, is het fietsstimuleringsprogramma ‘Goed op weg – op de fiets’ uitgegroeid tot een betrokken, enthousiaste community van 170 bedrijven met 2700 werknemers die deelnemen.

IJmond Bereikbaar stimuleerde in 2017 structureel gebruik van de fiets en e-bike voor het woon/werkverkeer. Fietsen naar het werk heeft veel voordelen. Regelmatig 30 minuten fietsen maakt, gezonder, gelukkiger en productiever. Bovendien is het de gemakkelijkste manier om bij te dragen aan een minder drukke spits en het milieu. Winst voor zowel de werkgever als de werknemer.

%d bloggers liken dit: