Carlsen wint Tata Steel Chess Tournament 2018

Carlsen wint Tata Steel Chess Tournament 2018
Foto RTV Seaport/PR

Magnus Carlsen heeft vandaag na een spannende ontknoping het Tata Steel Chess Tournament gewonnen. Aan het begin van de 13e ronde waren er nog vijf kanshebbers, met Giri en Carlsen gezamenlijk aan de leiding van het veld. Doordat ze beide remise speelden, kwam er een tie-break, bestaande uit twee partijen blitzschaak (5 minuten bedenktijd per speler + 3 seconden per zet), die door Carlsen werd gewonnen.

De laatste ronde werd geopend door oud-wereldkampioen Anatoli Karpov en Judit Polgar. Vidit Gujrathi uit India wist de overwinning bij de Tata Steel Challengers binnen te halen. Daarmee verdient hij promotie naar de Tata Steel Masters 2019. Stefan Kuipers heeft de Toptienkamp gewonnen en mag dus volgend jaar deelnemen aan de Tata Steel Challengers. Het Tata Steel Chess Tournament 2019 vindt plaats van 11 tot en met 27 januari 2019.

Het Tata Steel Chess Tournament heeft een lange historie. Ooit begonnen als personeelstoernooi van het staalbedrijf is het uitgegroeid tot een internationaal toernooi van wereldformaat, waar zowel grootmeesters als amateurs hun agenda’s voor vrijhouden.

%d bloggers liken dit: