Vertrek Robert te Beest redt schouwburg

Vertrek Robert te Beest redt schouwburg
Foto RTV Seaport / Dennis Gouda

De raad lijkt vertrouwen te hebben in de toekomst van de stadsschouwburg Velsen. In een bewogen sessie, die begon met het aftreden van verantwoordelijk wethouder Robert te Beest, werd maandagavond duidelijk dat de meeste raadsleden de schouwburg overeind willen houden.

De nieuwe zakelijk directeur, het huidige stichtingsbestuur, de door de gemeente aangestelde toezichthouder en het gepresenteerde plan van aanpak  zorgen volgens de raad voor voldoende basis voor de toekomst van de schouwburg.

De waarnemend wethouders Arjen Verkaik en Annette Baerveldt, die het dossier van Robert te Beest hebben overgenomen, geven aan dat er een grondig extern onderzoek komt naar de gang van zaken die heeft geleid tot de vele kritische vragen van de raadsleden.

De raad was duidelijk aangedaan door het hoogste politiek offer dat CDA-wethouder Te Beest met zijn vertrek had gebracht. Het lijkt er op dat hij met zijn aftreden de schouwburg heeft gered. Doordat hij de raad te laat en onvolledig inlichtte, kwam het reddingsplan in gevaar. Nadat Annette Baerveldt erkende dat het college daarin achteraf gezien tekort was geschoten en zij samen met Arjen Verkaik nog een aantal vragen had beantwoord, was de kou uit de lucht en concludeerde voorzitter Beryl Dreijer dat het voorstel om de schouwburg met 1,5 miljoen euro te redden een hamerstuk wordt in de raadsvergadering van 25 januari.

CDA-raadslid Cees Sintenie, die fractievoorzitter Annekee Eggermont verving, gaf voor onze camera aan dat ook zijn partij inzag dat de wethouder door zijn optreden niets anders restte dan af te treden. Daarvoor had zijn fractie net als alle andere raadsfracties veel respect en waardering. Het CDA komt voor de resterende maanden niet meer met een nieuwe wethouder, maar zal de coalitie wel blijven steunen.

Dinsdagavond hebben de leden van CDA Velsen besloten, dat Robert te Beest wel hun lijsttrekker blijft voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart.

%d bloggers liken dit: