Duo Harp en Fagot en Pianotrio in ‘t Mosterdzaadje

Duo Harp en Fagot en Pianotrio in ‘t Mosterdzaadje
© RTV Seaport / PR

De harpiste Emmiko Groenemeijer en de fagottist Joeri Deckers zijn op vrijdag 12 januari om 20.00 uur te gast in ‘t Mosterdzaadje. Duo HarpSoon, zoals dit unieke duo heet, speelt werken van Andrès, Saint-Saëns, Piazzolla, Shapiro en Pärt.

Heel geliefd en bekend zijn de Zwaan van Saint-Saëns, Café 1900 van Astor Piazzolla en ‘Spiegel im Spiegel’ van Arvo Pärt. Ialledrie in de hitparade van de klassieke muziek maar nooit eerder uitgevoerd op harp en fagot.

Op zondag 14 januari om 15.00 uur maken we kennis met het jonge Odayin Trio. Een pianotrio dat inmiddels de studie aan het conservatorium in Zwolle afrondde en al een paar keer in de prijzen viel. Het trio bestaat uit Hrayr Ter-Sargsyan (viool), Noam Staal (cello) en Hanke Scheffer (piano). Op het programma staan Mozart, Smetena en Martin.

Beïnvloed door Oost-Europese volksmuziek en een pianostijl die meer lijkt op Liszt dan Chopin, is het pianotrio van Smetana een mijlpaal van de Romantiek.

’t Mosterdzaadje aan de Kerkweg in Santpoort is vanaf een half uur voor aanvang geopend. De toegang is vrij, een bijdrage is welkom.