Twee concerten van pianist James Lisney in ’t Mosterdzaadje

Twee concerten van pianist James Lisney in ’t Mosterdzaadje
Foto RTV Seaport/PR

De Londense pianist James Lisney gaat twee concerten geven in ‘t Mosterdzaadje. Op vrijdag 5 januari om 20.00 uur en op zondag 7 januari om 15.00 uur.

Op vrijdag wordt het nieuwe jaar ingeluid met de zeer geliefde Bach-transcripties gemaakt door de grootste pianisten van de 20ste eeuw Rachmaninov, Busoni, Cortot en Hess. Ook waagt James zich aan Gershwin’s Rapsody in Blue. Samen met zijn dochter, de 21 jarige talentvolle Emma Lisney voert hij Bartok (Rhapsody) en Beethoven (Sonate in G, opus 96) uit.

Het pianorecital op zondag 7 januari om 15.00 uur staat in het teken van Schubert en Chopin. Schuberts Sonate in G. is niet alleen Lisneys favoriet. Ook de grote Russische pianist Svialotslav Richter gaf aan deze sonate zijn voorkeur. Chopin’s ‘Fantasie’ in f opus 49 is een grootse Ballade, heldhaftig en strak georganiseerd. En tot slot de Grande Polonaise Brilliant, een van de grote pronkstukken van Chopin. Hier komen virtuositeit en waardigheid samen in een van de meest aristocratische dansen van Polen.