Telstar wint spektakel tegen De Graafschap

Telstar en De Graafschap hebben er vrijdagavond 22 december een waar spektakel van gemaakt. In het Rabobank IJmond Stadion trok Telstar met 3-2 aan het langste eind.

De Witte Leeuwen begonnen enorm sterk aan de wedstrijd. Een afgekeurd doelpunt zorgde er voor dat de gasten wakker schrokken en als eerste op het scorebord kwamen. Anthony van den Hurk kreeg de bal buiten de zestien en verraste doelman Rody de Boer. Het duurde niet lang voor de stand weer gelijk getrokken werd. Andrija Novakovich kreeg de bal op zij hoofd, en via de paal en lat belandde de bal langzaam achter de doelman.

In de tweede helft ging de wedstrijd lang gelijk op. Tot daar opeens Melvin Platje was. Hij krulde de bal langs de verdedigers. De bal ging via de keeper, de lat, de paal.. Hij bleef hangen rond het doel, en daar was Andrija Novakovich om de bal binnen te werken! Telstar kreeg genoeg kansen de wedstrijd te beslissen, maar speelde het meerdere malen slecht uit. Vlak voor tijd schoot invaller De Graafschap op gelijke hoogte met een prachtig schot van afstand. Telstar liet het er niet bij zitten en via Melvin Platje werd de zege binnengesleept. Hij schoot de corner die laag kwam hard binnen!

Met dit prima resultaat houden de Witte Leeuwen de Superboeren achter zich op de ranglijst en gaan zij als de trotse nummer vier de winterstop in.

(bron: www.sctelstar.nl)