Kerst in ‘t Mosterdzaadje met La Cappellacia en het meesterwerk van Chausson.

Kerst in ‘t Mosterdzaadje met La Cappellacia en het meesterwerk van Chausson.
Foto RTV SEaport / PR

Vier professionele zangers die in voor musici de drukste tijd van het jaar ‘t Mosterdzaadje trouw blijven en de traditie in stand houden door op vrijdag 22 december om 20.00 uur hun vierstemmige kerstmuziek uit te voeren.
Hun motto dit jaar: ‘No nos cansemos!’ of te wel ‘Laat ons er niet genoeg van krijgen!’ Muziek uit alle windstreken door Vocaal ensemble la Cappellaccia is een prachtige opmaat voor het Kerstfeest. Haardvuur, kaarslicht, samenzang, mooie klanken en wie weet glühwein in ’t Mosterdzaadje in Santpoort-Noord.

Op Tweede Kerstdag dinsdag 26 december om 15.00 uur is in ‘t Mosterdzaadje een ultiem staaltje kamermuziek te beleven met het Concert voor Viool, Piano en Strijkkwartet van Ernest Chausson. Tevens wordt het Strijkkwartet van Ravel uitgevoerd.

Chausson droeg zijn compositie op aan de beroemde violist Ysaÿe die ook de première in 1892 verzorgde. Direct werd het werk met groot succes ontvangen door zijn uitzonderlijke intensiteit, passie en betoverende schoonheid. Ravels Stijkkwartet ging in 1903 in première en is volgens de uitvoerenden één van de mooiste strijkkwartetten ooit gecomponeerd!

%d bloggers liken dit: