College Velsen op bezoek bij Nova College MyTec

College Velsen op bezoek bij Nova College MyTec
Foto: Michel van Bergen

Het College van Burgemeester en Wethouders Velsen heeft vorige week de opleidingen MyTec bezocht van het Nova College aan de Laurens Baecklaan in Beverwijk. Doel van het bezoek was kennismaken met de onderwijsvernieuwing van de mbo opleidingen Elektrotechniek, Procestechniek en Werktuigbouwkunde volgens het MyTec concept samen met bedrijven in de regio binnen Techport.

MyTec is een initiatief binnen de samenwerking Techport Industries, waar de focus ligt op de sectoren energie, offshore, maakindustrie en topsector high tech systems & materials. De kern van Techport ligt in de IJmond, maar de aandacht gaat uit naar samenwerking met alle partijen in de Metropoolregio Amsterdam en Noord-Holland die actief zijn in deze sectoren. Vanuit de regio Techport werken bedrijven, scholen en overheden samen aan innovatie en de uitvoering van het Techniekpact NH.

Frank Dales, burgemeester Velsen, aan het eind van het werkbezoek: “Fijn dat wij een open kijkje in de keuken mochten hebben. Wij zijn erg onder de indruk van de onderwijsinnovatie en zien in de MyTec-opleidingen van het Nova College ‘een pareltje voor de regio.”

%d bloggers liken dit: