SHIP IJmuiden schrijft gedichtenwedstrijd uit

SHIP IJmuiden schrijft gedichtenwedstrijd uit
© RTV Seaport / Ron Pichel

Het team van SHIP roept iedereen op die poëtische inspiraties heeft deze te verwoorden in een gedicht. Het is de bedoeling dat het gedicht gericht is op de omgeving rondom het SHIP gebouw.

Dit houdt in dat men bijvoorbeeld gedichten in kan sturen vanuit westelijke richting over de onderwerpen die men vanaf SHIP ziet: Dat is in westelijke richting, het Forteiland, de pieren en de Noordzee. Vanuit de noordelijke richting over het Gemaal en de Spuisluis en uiteraard over Tata Steel. Vanuit oostelijke richting over de Noordersluis, het Noordzeekanaal. En als laatste uit zuidelijke richting, het sluizencomplex, IJmuiden zelf of de havens van IJmuiden. Dit zijn enkele voorbeelden, maar men is vrij om andere onderwerpen te kiezen, als deze maar zichtbaar zijn vanaf het dak van SHIP. De beoordeling van de ingestuurde gedichten zal worden gedaan door het vaste team van SHIP.

Zij zullen er een aantal selecteren, welke vervolgens op verschillende locaties binnen het gebouw van SHIP, uiteraard met naamsvermelding van de schrijver, worden opgehangen. Men kan tot eind december 2017 de gedichten insturen, waarna er na beoordeling van het SHIP team in januari 2018 een keuze zal worden gemaakt uit de ingezonden gedichten. U kunt uw gedicht mailen naar info@ship-info.nl of via de post t.a.v. Team SHIP gedichtenwedstijd, Noordersluisweg 1, 1975 AM IJmuiden.

%d bloggers liken dit: