Open Dag Bedrijfsschool Tata Steel

Open Dag Bedrijfsschool Tata Steel
Foto : RTV Seaport / Chris Hoppenbrouwer

De deuren van de bedrijfsschool van Tata Steel stonden woensdag wagenwijd open voor toekomstige leerlingen die zich willen ontwikkelen op gebied van techniek.Leerlingen, praktijkbegeleiders en docenten vertelden over de opleidingen en de carrièremogelijkheden bij het staalbedrijf.

Vanaf dit schooljaar introduceert Tata Steel in het tweede jaar van de opleidingen Elektrotechniek en Werktuigbouwkunde een module Duurzaamheid. Als onderdeel daarvan maken de leerlingen een eindopdracht over onderwerpen als energie, CO2 en bijproducten van het staalproces. “Duurzaamheid vormt een belangrijk onderdeel van de strategie van Tata Steel”, aldus Fabienne Hendricks, manager van de Academy. “Tata Steel in IJmuiden behoort tot de top van de staalbedrijven in de wereld waar het gaat om duurzaam produceren. Vanaf dit jaar wil het bedrijf toekomstige medewerkers gelijk al tijdens de opleiding in contact brengen met de vele facetten van duurzaamheid.