65 jarig bruidspaar Heijse-van Oevelen

65 jarig bruidspaar Heijse-van Oevelen
Foto : RTV Seaport / Chris Hoppenbrouwer

Op 30 oktober 1952 vond in het oude Raadhuis in Oud-Velsen het huwelijk plaats van het echtpaar Heijse-van Oevelen. Meneer Heijse verdiende een jeugdloon in het Dok in de Vissershaven. Dat betekende weinig geld en dat was de rede dat het bruidspaar te voet naar het Raadhuis ging. In de 65 jaar dat ze getrouwd zijn is het gezin uitgebreid met vier kinderen, vijf kleinkinderen en vier achterkleinkinderen.
Burgemeester Dales kwam langs om het echtpaar te feliciteren en tijdens het gesprek met het 65-jarig bruidspaar passeerde een markante geschiedenis. Meneer is van oorsprong een Limburger en mevrouw een echte IJmuidense. De heer Heijse heeft eerst zeven jaar in de Limburgse mijnen gewerkt en nadat hij in IJmuiden was komen wonen kreeg hij werk in het dok in de vissershaven. De laatste vijf jaar wonen zij in hun huidig flat in Oud-IJmuiden waar veel familie, kennissen en buren van vroeger over de vloer komen.

%d bloggers liken dit: