Plein 45 met als rode draad Velserbroek

Plein 45 met als rode draad Velserbroek

Velserbroek is de rode draad in aflevering vier van Plein 45, die nu te zien is op de website en zender van RTV Seaport. De talkshow is voor een belangrijk deel opgenomen in het Polderhuis vanwege het 20-jarig bestaan van de dorpsvereniging van de jongste kern van Velsen.

Gasten zijn de wethouders Annette Baerveldt en Floor Bal, projectontwikkelaar en bouwer Cees van der Horst van Holleman, voorzitter Rob van der Berg van de winkeliersvereniging, bestuurslid Aad de Gier van de dorpsvereniging Velserbroek en gastheer Rinus Otte van het Polderhuis. Daarnaast is er een gesprek met de raadsleden Annekee Eggermont (CDA), Robert van Koten (SP) en Peter Stam (Velsen Lokaal). Het muzikaal intermezzo is van het zangduo Natascha Klobedanz en Edwin van Vliet van de band Full Count.

Met de gasten wordt gesproken over wonen, afval, duurzaamheid, sport en recreatie: niet alleen in Velserbroek, maar ook in de rest van de gemeente. Hoe is het gesteld met de sport(voorzieningen) in Velsen? Waarom is het zo belangrijk om afval te scheiden? Waarom pleit Cees van der Horst voor sociale koop in plaats van huur? Waarom moeten nieuwe huizen geen gasaansluiting meer krijgen en tuinen weer groen worden? En hoe moet het verder met recreatiegebied Spaarnwoude, dat financieel en en bestuurlijk in lastig vaarwater zit?

De antwoorden op deze en veel meer vragen worden gegeven in aflevering vier van Plein 45, die hieronder is te zien en ook wordt uitgezonden op Ziggo-kanaal 40 van RTV Seaport op zondag 15 oktober om 20 uur, maandag 16 oktober om 10 uur, dinsdag 17 oktober om 20 uur, woensdag 18 oktober om 10 uur, vrijdag 19 oktober 20 uur en zaterdag 20 oktober om 16 uur. Klik op de afbeelding om de uitzending te bekijken:

 

%d bloggers liken dit: