Arjen Bosman signeert ‘Opgegraven Strijd, archeologie van de oorlog’

Arjen Bosman signeert ‘Opgegraven Strijd, archeologie van de oorlog’
Foto: Bureau Communiqué

Op zaterdag 30 september is Arjen Bosman tussen 10.00 en 16.00 uur op de jaarmarkt te gast in de stand van de Historische Kring Velsen. Deze 50ste editie van de jaarmarkt is ook dit jaar te vinden rond de Engelmunduskerk, Kerkplein 1 in Oud-Velsen. U kunt Arjens nieuwste boek, waarin ook vondsten uit Velsen zijn opgenomen, bij de stand voor € 10,- kopen én direct door hem laten signeren.  Eerste tentoonstelling archeologie van de oorlog.

Plaatsgenoot Arjen Bosman en zijn collega Evert van Ginkel stelden eerder dit jaar voor Het Noordbrabants Museum in ’s-Hertogenbosch de eerste landelijke tentoonstelling samen over archeologie van de oorlog. De tentoonstelling is inmiddels ten einde, maar de bijbehorende handzame en rijk geïllustreerde publicatie is nog steeds verkrijgbaar en op zaterdag 30 september zelfs heel dichtbij: op de jaarmarkt in Oud-Velsen. Ook lokale vondsten uit Velsen staan in het boek beschreven en afgebeeld. Het boek is bewust niet opgezet als tentoonstellingscatalogus, al staan de meeste vondsten uit de tentoonstelling natuurlijk wel op de foto’s. Het geeft in woord en beeld een eerste stand van zaken weer binnen de relatief prille wetenschap van de oorlogsarcheologie. De inhoud verbindt vondsten met het drama van vroeger en maakt duidelijk waar kansen -maar ook problemen- liggen voor archeologen, waarvan Arjen er zelf één is. Weet u bijvoorbeeld of een lege kogelhuls uit de Tweede Wereldoorlog een archeologisch object is? En of u met een metaaldetector in de duinen mag graven (even los van hoe verstandig dat is)?

%d bloggers liken dit: