Onderzoek naar verkeersveiligheid op kruising

Onderzoek naar verkeersveiligheid op kruising
© RTV Seaport / Dennis Gouda

Veel verkeer van alle kanten, laden en lossen van vrachtwagens, een bushokje wat volgens de bewoners op de verkeerde plek staat en daar moet worden weggehaald. Deze onderwerpen kwamen aan de orde tijdens de informatieavond afgelopen dinsdag over het kruispunt Hagelingerweg/Burgemeester Weerstplantsoen in Santpoort.

Vorig jaar vond een ongeluk plaats, waarbij een fietsster uit Santpoort-Noord overleed. De emoties liepen tijdens de bijeenkomst hoog op en de bewoners willen zo snel mogelijk actie van de gemeente.

De gemeente heeft toegezegd dat op korte termijn ter plekke een schouw te houden door het onderzoeksbureau XTNT. Dit bureau komt vervolgens voor 1 december met aanbevelingen om de verkeersveiligheid te verbeteren.

%d bloggers liken dit: