Tuin vol geheimen

Tuin vol geheimen
® Foto RTV Seaport/PR

Op dit moment is in het Pieter Vermeulenmuseum de nieuwe tentoonstelling Tuin vol Geheimen! te zien. De tentoonstelling is gemaakt voor kinderen vanaf 3 jaar en geeft een beeld van alle dieren die in tuinen leven zoals slakken, wormen, insecten, spinnen, pissebedden en duizendpoten maar ook egels en verschillende vogels.
In de tentoonstelling Tuin vol Geheimen kom je erachter dat hoe meer variatie er in de tuin te vinden is hoe aantrekkelijker deze wordt voor allerlei dieren. In tuinen waar bijna geen planten en bomen te vinden zijn komen weinig dieren. Zijn er veel van deze tuintjes bij elkaar dan is dit voor bijvoorbeeld bijen geen fijn leefgebied. Als er een grote regenbui voorbij komt zal in deze tuinen, waar geen dieren de grond lekker hebben doorwoeld ook eerder een flinke plas blijven liggen. In deze tuin vol geheimen ontdekken bezoekertjes op speelse wijze de geheimen van de dieren die je in je eigen tuin tegen kunt komen.