Nieuw opleidingsschip voor Maritiem College

Nieuw opleidingsschip voor Maritiem College
© Foto RTV Seaport/PR

Op donderdag 14 september werd het nieuwste opleidingsschip van het Maritiem College IJmuiden en de Maritieme Academie Harlingen gedoopt aan de Loswal in IJmuiden. In zo’n drie jaar tijd werd het schip gebouwd door leerlingen van scheepswerf De Chinook, één van de Perspectief Leerwerk bedrijven. Deze leerlingen zijn uitgevallen in het reguliere onderwijs en kregen de kans om te werken aan dit project onder intensieve begeleiding.
Het Maritiem College IJmuiden en Maritieme Academie Harlingen werden in 2013 benaderd of zij het schip zouden kunnen gebruiken voor de lessen. Uiteraard waren de scholen hier heel blij mee en de vakdocenten gingen samen met de Chinook om tafel. Hiermee was het project leerlingen bouwen voor leerlingen een feit.
De Union is 4,5 meter breed en 14 meter lang en is na de doop officieel overgedragen aan de scholen. De Union is inmiddels voorzien van alle moderne nautische apparatuur en er is een klein klaslokaal aan boord, zodat leerlingen veel kennis en ervaring direct op het water kunnen opdoen.
Binnenkort een videoverslag op deze site en tv-kanaal RTV Seaport