Calistokingsdeep heeft belofte waargemaakt

Calistokingsdeep heeft belofte waargemaakt
© RTV Seaport / Dennis Gouda

Tijdens het Zomerfestival heeft Calistokingsdeep zijn belofte waargemaakt en de kortebaan van IJmuiden gewonnen. De ruin samen met Lindsey Pegram versloeg tijdens de finale Next Wind met John de Leeuw. Diesel Scott, de winnaar van Egmond aan den Hoef eindigde als derde, voor Southwind Raptor.

Na zijn flitsende optreden in Egmond aan den Hoef kon het haast niet anders dat Calistokingsdeep zijn volgende start in een overwinning ging omzetten. Dat lukte, maar het ging moeizamer dan gedacht. Op snelheid was de achtjarige ruin niet te beschieten, maar galoppades zaten de combinatie met Lindsey Pegram verschillende keren dwars. In de finale kwam het duo goed weg. Tegenstander Next Wind won de eerste rit, maar vergiste zich daarna in de gangen en werd twee keer uitgeschakeld.

Next Wind legde zoals beschreven beslag op de tweede plaats. John de Leeuw op de sulky was ook verre van foutloos, maar was sterk genoeg om de halve finale te bereiken. Daarin rekende hij opvallend gemakkelijk af met stalgenoot Diesel Scott, die daarna door John Dekker naar een prima derde plaats werd gestuurd. Tijdens de finale zorgde Next Wind voor een verrassing door Calistokingsdeep achteromdraaiend op snelheid te kloppen,maar daarna was de pijp leeg en sprong hij twee keer in galop.

De bijgelote Southwind Raptor legde beslag op plek nummer vier. De nieuwe sprinttroef van eigenaar/trainer Bert de Boer mag tijdens zijn volgende deelname in actie komen met een startontheffing. Dat geldt ook voor Next Wind. Door slim inschrijven start hij maandag in Stompwijk.