Raad beslist over BRAK! en Skaeve Huse

Raad beslist over BRAK! en Skaeve Huse
Raadsplein TV

Terwijl IJmuiden zich al heeft gestort in het Zomerfeest, moet de gemeenteraad van Velsen voor het reces nog een keer vol aan de bak. Want het wordt geen simpele vergadering met alleen hamerstukken, donderdagavond in de raadzaal van het monumentale gemeentehuis. Raadsplein TV is er vanaf 19:20 uur live bij.

De meest bewogen onderwerpen waarover een beslissing wordt genomen, zijn de plannen voor een paar Skaeve Huse (containerwoningen voor overlastgevende Velsenaren) aan de rand van Velserbroek, de toekomst van het kunstinformatiecentrum BRAK! én het Pieter Vermeulen museum en het bestemmingsplan Santpoort-Noord. Bij het laatste onderwerp staat het tuinterras en daarmee de toekomst van lunchroom Laantje op het spel.

Vorige week waren er sessievergaderingen waarin deze en andere onderwerpen werden besproken, zie de integrale uitzending via Uitzending Gemist. Daar zijn ook de korte interviews te vinden met diverse raadsleden en insprekers tijdens de sessies van 13 juli, waarmee in een notendop de belangrijkste kwesties van de raadsvergadering van donderdagavond worden samengevat.

 

 

%d bloggers liken dit: