Derde Plein ’45 vanaf maandag te zien

Derde Plein ’45 vanaf maandag te zien
Foto RTV Seaport

Wonen en werken in Velsen, dat is het thema van de derde aflevering van het tv-programma Plein ’45. In drie blokken komen respectievelijk de wethouders Bal, Vennik en Verkaik, directeur Peter van Ling van corporatie Velison Wonen en de fractievoorzitters Poen (PvdA), Scholts (Forza) en De Winter (ChristenUnie) aan het woord over dit brede onderwerp, waarbij er ook ruimte is voor actualiteit.

Anders dan eerder gemeld, wordt deze aflevering van Plein ’45 niet op zondagavond 11 juni maar op maandagochtend 12 juni om 10 uur voor de eerste keer uitgezonden. De montage heeft iets meer tijd in beslag genomen. Vanaf dat moment is het programma ook te zien via Uitzending Gemist.

De gasten in Plein ’45 bespreken vanuit hun functies en posities veel aspecten van wonen en werken in Velsen, variërend van het streven om duurzaam en klimaatneutraal te bouwen in Velsen tot de city marketing van IJmuiden en van de enorme meevaller bij de kosten van de aanleg van het HOV-tracé tot de huisvesting van statushouders. Bovendien blikken de drie raadsleden terug op de eerste drie jaar van deze raadsperiode en alvast vooruit naar de verkiezingen in maart.

Na maandagochtend wordt Plein ’45 herhaald op dinsdag 13 juni om 20.00 uur, woensdag 14 juni om 10.00 uur, donderdag 15 juni om 16.00 uur, vrijdag 16 juni om 20.00 uur en zaterdag 17 juni om 16.00 uur. En het programma is dus vanaf maandag op elk gewenst moment te zien op deze website via Uitzending Gemist.