HOV kost 36 in plaats van 63 miljoen

HOV kost 36 in plaats van 63 miljoen
© RTV Seaport / Ron Pichel

Alsof iemand de cijfers in het getal heeft verwisseld. Wethouder Ronald Vennik had afgelopen donderdag een aangename verrassing voor de raadsleden van Velsen. De aanleg van de HOV-lijn heeft waarschijnlijk geen 63 miljoen, maar slechts 36 miljoen gekost.

Over het hoe en waarom wilde Vennik nog niets zeggen, dat komt dinsdag in een collegebericht. Overigens betaalt de gemeente Velsen slechts 5% van dit totaalbedrag, het grootste deel komt voor rekening van de provincie Noord-Holland. Toch betekent dit een meevaller van 1,35 miljoen euro voor de gemeentekas.

Vennik benadrukte nogmaals dat Velsen met een relatief geringe investering niet alleen een hoogwaardige buslijn heeft gekregen, maar ook diverse kruispunten, rotondes en wegen heeft kunnen opknappen. Meer nieuws over de meevaller volgt dus dinsdag.