IJmuidenaar uitblinker Horizon College

IJmuidenaar uitblinker Horizon College
Links David Hendriks. Foto: Rob Duin

David Hendriks herbergt uitstekende beroepsvaardigheden voor de psychiatrie. ”Hij doet zijn werk uitmuntend en inspireert collega’s en medestudenten.” Met deze lovende woorden van de jury is de 20-jarige IJmuidenaar de nieuwe mbo-uitblinker van het ROC Horizon College.

Van de elfduizend mbo-studenten is David nu dé ambassadeur van het Horizon College, met vestigingen in Alkmaar, Heerhugowaard, Hoorn en Purmerend. Hij strijdt in november om de landelijke titel van Mbo-uitblinker. Tijdens de landelijke finale op donderdag 23 november wordt uit vijftig kandidaten een winnaar gekozen. Iedereen kan stemmen vanaf september via www.ditismbo.nl

David volgt de opleiding Maatschappelijke Zorg, persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen, op de locatie Alkmaar. De IJmuidenaar heeft als een van de weinige studenten in het tweede leerjaar een stageplek bij De Boshoek in Velserbroek. Normaal mogen alleen derdejaars studenten dat doen. Na het mbo wil David psychiatrische verpleegkunde gaan studeren.