Twee extra intercity’s op Kennemerlijn

Twee extra intercity’s op Kennemerlijn
Foto RTV Seaport/PR

De Kennemerlijn krijgt er twee intercity’s bij: één in de ochtend- en één in de avondspits. Dat is het resultaat van intensief overleg van de gemeenten langs de Kennemerlijn en NS, provincie Noord-Holland en het ministerie van Infrastructuur en Milieu (I&M).

De uitbreiding gaat in bij de nieuwe dienstregeling in december 2017. Dit is een grote wens van Haarlem, Bloemendaal, Velsen, Beverwijk, Heemskerk, Uitgeest, Castricum, Heiloo en Alkmaar. Die vinden het wenselijk dat er na 9 uur nog een intercity vanuit Alkmaar naar Haarlem rijdt. Studenten en scholieren reizen ’s middags voor 16 uur uit Haarlem terug naar huis. Daarom start de spitsintercity van Haarlem naar Alkmaar vóór 16 uur.

Wethouder Jaqueline Dorenbos, initiator van het overleg en woordvoerder: ”Belangrijk, want de Kennemerlijn is een onmisbare schakel. Voor de korte termijn zijn de twee extra intercity’s het hoogst haalbare. NS investeert weer in de Kennemerlijn en die staat nu weer op de agenda”. Toch is de wethouder nog niet tevreden. De partijen verkennen verschillende OV scenario’s, waarbij ook naar de bus gekeken wordt.