Lentefestival, Mode en Rock and Roll

Lentefestival, Mode en Rock and Roll
Foto: RTV Seaport / Ton van Steijn

Afgelopen zaterdag 29 april , onder een helder zonnetje werd op Plein45 het Lentefestival gevierd. De winkeliers van de Lange Nieuw hadden er behoefte aan om met een spektakel de vernieuwde, afgeronde winkelstraat in het zonnetje te zetten.

De meeste winkeliers hadden een kraam voor hun winkel uitgestald met afgewisseld met een draaimolen, bungyjump en andere feestelijke zaken. Op Plein45 stond een grote bühne met catwalk waarop allereerst een modeshow werd gegeven. De bijpassende muziek werd door een DJ verzorgd.

Na de modeshow kwam een flinke groep enthousiaste dames en heren een demonstratie Rock and Roll geven. In kleding van die tijd waande je je toch 60 jaar geleden. De dames en heren waren niet de jongste meer maar gaven een spetterende, gelikte show weg. De vele toeschouwers konden het niet laten om op de maat van de muziek ook een voetje van de vloer toetillen.

Het werkte aan alle kanten mee om er in de luwte van het stadhuis er een leuke en gezellige dag van te maken.