Ouderenregeling plus loonsverhoging

Ouderenregeling plus loonsverhoging
Foto: Tata Steel

Een loonsverhoging van 4 procent in twee jaar. Dat is één onderdeel van het cao-akkoord bij Tata Steel. Daarnaast mogen 60-plussers kiezen om voor 50 procent te gaan werken. Loonacties zijn van de baan.

In het akkoord staat daarbij dat die oudere werknemers dan tot 90 procent van hun salaris behouden. Bovendien is er een zogenoemd ‘generatiepact’ afgesproken. Dit betekent dat jongeren meer kans maken op een vaste aanstelling. In het cao-akkoord staat verder dat Tata vijftig uitzendkrachten in vaste dienst neemt.

Verder wordt genoemd dat voor iedere twee oudere werknemers één jongere werknemer een baan met een vast dienstverband krijgt. Daarnaast worden er honderd leerlingen extra aangenomen. Op 1 mei 2017 is de eerste loonsverhoging van 2 procent. Aanvankelijk leek het allemaal te gaan botsen, maar vakbond FNV is tevreden.