Witte rook bij de witte leeuwen

Vandaag zijn de Witte Leeuwen rondgekomen met de tandem Buter-Snoei. Mike Snoei als hoofdtrainer en Piet Buter als technisch directeur.

Piet Buter kennen we als voetbalman pur sang. Hij was o.a. in ’88 assistent van Europees Kampioen Rinus Michels, (hoofd)trainer FC Emmen, FC Eindhoven en FC Wageningen. Bij FC Utrecht was hij Technisch Directeur en werkte daar evenals bij FC Wageningen samen met Willem van Hanegem. Buter is ook bondscoach van Iran geweest. Momenteel is Piet Europees scout voor Southampton en dat doet hij reeds zes jaar. Beide functies gaat hij met goedvinden van -The Saints- combineren. Buter heeft binnen en buiten de voetballerij zeer goede contacten.

Mike Snoei is oud betaald voetbalspeler en hoofdtrainer geweest van Vitesse, Sparta en Go Ahead. Hij grossierde in playoff deelname en kwam met Vitesse als opvolger van Ronald Koeman ver in Europa.De laatste jaren trok Mike voornamelijk op met onze oud-speler en -bondscoach wannabee- Henk ten Cate. Met hem was hij o.a. succesvol in Griekenland bij Panathinaikos, in India, in China en het Midden-Oosten. Momenteel struint hij de velden af en doet hij advieswerk voor onze bond, de KNVB. Snoei is een man van de wereld die zijn spoor in Nederland wil hervatten.

Tekst: Telstar 1963 NV