Spannende kat bij Pieter Vermeulenmuseum

Spannende kat bij Pieter Vermeulenmuseum
Foto Pieter Vermeulen museum

In het Pieter Vermeulen Museum is op dit moment een spannende kat te zien. Pien van Nifterick en Bram Teeuwen deden vorige maand een bijzondere ontdekking: In de kruipruimte van de Jan Lighthartschool, ‘school met het rieten dak’, waarin ze zelf met een aantal andere uitverkorenen, een appartement gaan bouwen, vonden ze een gemummificeerde kat!
“Deze bijzondere vondst hoort natuurlijk thuis in de collectie van het Pieter Vermeulen Museum”, dachten zij meteen. Ze vermoeden dat de kat bij de bouw van de school in 1928, toen de fundering werd gelegd, in de kruipruimte is gekropen….en er daarna niet meer uit kon. Met fatale gevolgen!
Tijdens de meivakantie is het museum geopend van di t/m vrij en zo: 13.00 – 17.00 uur.