Uitzendtijden via Ziggo tv tweede aflevering Plein 45

Uitzendtijden via Ziggo tv tweede aflevering Plein 45

De ontwikkelingen op het gebied van Kunst en Cultuur, de ontwikkeling van IJmuiden aan Zee, de ontwikkelingen in de IJmond-samenwerking, SHIP, Techport en het betrekken van de burger bij het gemeentelijk beleid: daarover gaat het in de tweede aflevering van Plein ’45, nu te zien bij RTV Seaport.

Het programma wordt uitgezonden via Ziggo-kanaal 40 van RTV Seaport op dinsdag 25 april om 20.00 uur, donderdag 27 april om 16.00 uur, vrijdag 28 april om 20.00 uur, zaterdag 29 april om 16.00 uur, zo 30 april om 20.00 uur en maandag 1 mei om 10.00 uur.

Daarnaast is het programma op elk gewenst moment te zien via Uitzending Gemist op www.rtvseaport.nl
Plein 45 geeft duiding aan de politieke actualiteit en belangrijke ontwikkelingen in de gemeente Velsen en de regio. Het programma laat zien welke belangen en afwegingen ten grondslag liggen aan beleid en politieke besluitvorming en wat de impact hiervan is op de lokale en regionale samenleving.

De tweede aflevering bestaat wederom uit drie blokken interviews van 20 minuten. Vanuit het college geeft Annette Baerveldt als projectwethouder Kustvisie een toelichting op het impulsproject kustplaats IJmuiden aan Zee en vertelt wethouder Robert te Beest over wat er speelt in zijn portefeuille kunst en cultuur.

In het tweede blok vertellen Steef Hammerstein en Danielle van der Mark over SHIP, het nieuwe Sluis- en Haven Informatiecentrum bij de in aanbouw zijnde nieuwe grote zeesluis, en de rol die Techport daarbij speelt.

In het derde blok zijn de fractievoorzitters Jeroen Verwoort (VVD), Robert van Koten (SP), Annekee Eggermont (CDA) en Bram Diepstraten (Velsen Lokaal) te gast. Zij worden geïnterviewd over de verdere samenwerking tussen Heemskerk, Beverwijk en Velsen, over het onlangs gepresenteerde onderzoek naar burger- en overheidsparticipatie en over de strategische agenda, de zogenaamde herijking van de Visie op Velsen 2025.