Artsenpraktijk Velsen doet mee met NDC

Artsenpraktijk Velsen doet mee met NDC

Huisartsenpraktijk de Pleiaden (IJmuiden) doet dit jaar mee met de Nationale Diabetes Challenge (NDC). Om te werken aan hun gezondheid wandelen wekelijks 25 mensen (diabetici) uit de praktijk.

Iedere week gaat er een zorgverlener van de praktijk mee. Trainen van 27 t/m 30 september. “In die week wandelen we vier dagen aaneengesloten. Drie dagen lokaal en de vierde dag, samen met alle deelnemers op Sportcentrum Papendal in Arnhem.”

Dankzij wandelen verloren deelnemers gewicht, daalden hun bloedglucosewaardes en verbeterde hun gevoel van welbevinden. Een aantal kwam volledig van de medicijnen af. Eerste training woensdag 26 april om 19 uur bij Fysiotherapie Careworx, Minister van Houtenlaan 123A. Meer op: www.nationalediabeteschallenge.nl/pleiaden