Gemeente moet belangen beter aangeven

Gemeente moet belangen beter aangeven
Foto: RTV Seaport / Erik Baalbergen

Velsen moet duidelijker de belangen van de gemeenten of andere betrokkenen aangeven. Dit kwam naar voren uit een onderzoek van de eigen rekenkamercommissie. Het onderzoek werd uitgevoerd door bureau Necker van Naem.

Dit bureau stelde ook vast dat de gemeente over het algemeen goed is te bereiken en bereid is naar de inwoners te luisteren. Dit blijkt uit navraag bij inwoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties aan de hand van verschillende praktijkvoorbeelden, aldus het bureau.

De gemeente wil vaker het initiatief overlaten aan inwoners. Belangrijke conclusie uit het onderzoek is dat de gemeente goed rekening houdt met de verschillen in de gemeente. Het is wel lastig om inwoners in wijken te betrekken waar geen inwonersorganisaties zijn.