SHIP open voor publiek

SHIP open voor publiek
© RTV Seaport / Ron Pichel

Gedeputeerde Elisabeth opende donderdag samen met Pieter de Waard, algemeen directeur van Telstar het Sluis- en HavenInformatie Punt (SHIP) op het sluizencomplex.
Pal naast de aanleg van de nieuwe zeesluis staat het SHIP. Het vier verdiepingen tellend gebouw bestaat uit vaste en wisselende tentoonstellingen, waarin de nieuwe zeesluis en de bedrijvigheid in het Noordzeekanaalgebied centraal staan. Naast informatie over de bouw van de nieuwe zeesluis in IJmuiden en het sluizencomplex, schenkt het SHIP ook aandacht aan de ontwikkeling van het Noordzeekanaalgebied en aan de technologische mogelijkheden in het gebied, voornamelijk voor jongeren.
Het SHIP wordt geëxploiteerd door ShipAhoy, een project van voetbalvereniging Telstar, die de horeca en zaalverhuur gaat verzorgen. De exploitatie van SHIP geldt voor de duur van 5 jaar. Alle investeringen zijn hierop gebaseerd, maar met de verwachtte 35.000 tot 50.000 bezoekers per jaar, de verhuur van zalen, doen van rondleidingen.