De Pierloop Velsen gaat door.

De Pierloop Velsen gaat door.
Foto: RTV Seaport /Ton van Steijn

De Pierloop Velsen beleeft op zaterdag 9 september 2017 haar 26ste editie. Naar verwachting zullen een kleine 2000 deelnemers zich aanmelden voor deelname aan het grootste jaarlijkse hardloopevenement van de gemeente Velsen.
De organisatie heeft in rederij Cornelis Vrolijk een nieuwe hoofdsponsor gevonden, die zich in ieder geval voor drie jaar als hoofdsponsor aan de Pierloop Velsen verbindt. Tegelijkertijd dient het natuurlijk een breed gedragen evenement te blijven. Daarom gaat het stichtingsbestuur ook op zoek naar andere sponsoren. Tevens kunnen bedrijven meedoen aan de businessloop, die dit jaar over 5 en 15 km gelopen kan worden.
De Pierloop Velsen maakt weer deel uit van het Kennemer Loopcircuit, gesponsord door Runnersworld Haarlem. Dit jaar kan er, naast de traditionele 15 km, ook gelopen worden over twee nieuwe afstanden: de 5 en 10 km. Deze laatste twee afstanden komen in de plaats van de 8,2 km en sluiten beter aan bij de wensen van beginnende lopers.
Voor kinderen wordt er een guppenloop van 700 meter en een scholenloop van 2,7 km georganiseerd. Inschrijven kan vanaf medio maart via www.pierloopvelsen.nl. (bron: de Jutter/de Hofgeest)

[gss ids=”11562″]