Geslaagde verkiezingsavond voor jong en oud

Geslaagde verkiezingsavond voor jong en oud
© RTV Seaport / Ron Pichel

Een kleine honderd belangstellenden kwamen woensdagavond naar de Bibliotheek voor de debatavond ‘Velsen in de ban van de verkiezingen’. Deelnemers aan het debat waren Landelijke kandidaten, lokale politici en scholieren van het Maritiem College, Gymnasium Felisenum en het Vellesan College.

De avond startte met een Lagerhuis-jongerendebat aan de hand van de stellingen: ‘Velsen is een fijne gemeente om in te wonen’ en ‘duurzaam leven is geen keuze, maar een plicht.’ De jeugd kwam met mooie uitspraken zoals: “Duurzaamheid kan je niet opleggen maar is een manier van leven” en “Duurzaamheid is denken aan je kinderen en investeren in de toekomst”.
Vervolgens presenteerden de politici zich en werd er gedebatteerd over een aantal stellingen, waaraan ook de jeugd deelnam. Aan het slot van de avond kwam het punt opvang van vluchtelingen in de gemeente nog aan de orde.
De avond werd georganiseerd door de Bibliotheek Velsen en lokale omroep RTV Seaport in samenwerking met het John van Dijkfonds en duurzaamheidsloket Du-Dock. De gespreksleiding was in handen van Esther van der Veur en Gertjan Huijbens van Raadsplein TV.
Een videoverslag is te zien op deze website via Uitzending Gemist en wordt via ons Ziggo-kanaal 40 uitgezonden op:
vrijdag 10 maart 20.00 uur
zaterdag 11 maart 16.00 uur
zondag 12 maart 20.00 uur
maandag 13 maart 10.00 uur
dinsdag 14 maart 20.00 uur
woensdag 15 maart 10.00 uur