Monique Wildschut uitgeroepen tot Sportcoryfee Velsen

Monique Wildschut uitgeroepen tot Sportcoryfee Velsen
FOTO: Monique Wildschut

Tijdens het sportgala Velsen op vrijdag 10 maart aanstaande wordt marathonzwemster Monique Wildschut gehuldigd als Sportcoryfee 2017 van Velsen. Monique Blok-Wildschut (1963) trainde van jongs af aan en leefde voor het zwemmen. Haar sportieve carrière kende veel hoogtepunten.
Zo werd zij in de tachtiger jaren 6x Wereldkampioen marathonzwemmen. Als solo zwemster zwom ze twee keer het Kanaal (Calais – Dover) over en was ze in 1984 de snelste (marathon) zwemster van het jaar. Omdat professioneel marathonzwemmen in de tachtiger jaren geen erkende sport bij Nationale Zwembond was, kreeg Monique nooit de erkenning die haar prestaties verdiende. Maar op 29 oktober 2016 werd zij officieel ingewijd in de International Swimming Hall of Fame. Dit gebeurde in Santa Clara, Californie. Hiermee kreeg ze internationaal de erkenning. En nu dus sportcoryfee in de gemeente waar ze is opgegroeid en is blijven wonen.
Het sportgala vindt plaats in het Thalia Theater en begint om 19.30 uur. De huldiging van Monique staat als eerste op het programma. De toegang is gratis maar vol is vol.