Telstar Vrouwen verlaten Velsen-Zuid

Telstar Vrouwen verlaten Velsen-Zuid
© RTV SEAPORT / PR

De Telstar Vrouwen keren terug naar hun geboortegrond en gaan op een nieuw te bouwen complex verder als VV Alkmaar. Het eerste team blijft deelnemen aan de Eredivisie Vrouwen, de beloften blijven uitkomen in de Topklasse en het derde elftal gaat onder de nieuwe naam in Alkmaar verder.
De trainingen van Telstar Vrouwen werden sinds dit seizoen in Alkmaar verzorgd. Ook de meidenacademie, het kantoor en de fysioruimte zijn in Alkmaar gevestigd. De reden voor de volledige omslag is niet alleen logistiek maar ook strategisch van aard: De kansen die de gemeente Alkmaar het vrouwenvoetbal wil bieden geven een belangrijke impuls aan dit besluit. Het wordt nu mogelijk om het Noord-Hollandse vrouwenvoetbal nog nadrukkelijker op de kaart te zetten. De centrale ligging van Alkmaar in de provincie en de locatie van Willem Blaeu, de Topsport talentschool (ook wel LOOT school), tegenover het nieuwe terrein hebben de doorslag gegeven.
Alle betrokkenen danken Telstar, de sponsors, vrijwilligers, volgers en geldschieters. De afgelopen vijf jaar hebben zij ervoor gezorgd dat het vrouwen- en meidenvoetbal in Noord-Holland niet verloren is gegaan. Ook RKVV Velsen uit Driehuis krijgt een dikke voldoende voor hun medewerking. De club stond garant voor de warme ontvangst op hun accommodatie van de beloften en derde elftal. Deze samenwerking wordt in de toekomst op een andere manier voortgezet.