Velsen zesde in landelijke Energybattle

Velsen zesde in landelijke Energybattle

De laatste ronde van de landelijke Energybattle, waaraan gemeente Velsen onderdeel van was, zit er op. Drie teams hebben voor de gemeente Velsen gestreden waaronder het team van milieuwethouder Floor Bal, het team van de duurzame Pop-Up Store Du-Dock en het raadsledenteam. Velsen behaalde de zesde plaats die vrijdag 10 februari werd uitgereikt in de duurzaamheids Pop-Up Store Du-Dock aan het Plein 1945.

Dit jaar deden er 20 gemeenten uit het hele land mee. De gemeente met de grootste behaalde besparing na drie maanden was Heemstede. Leiden werd tweede en Heemskerk behaalde de 3e plaats.
De landelijke Energy Battle is een wedstrijd, waarbij gemeenten samen met inwoners en medewerkers de uitdaging aangaan om zoveel mogelijk energie te besparen. De gemeente die met drie teams gemiddeld het meeste weet te besparen wint de Energy Battle. De Energybattle wordt jaarlijks door het Klimaatverbond georganiseerd.

[gss ids=”21888,21887,21886,21889,21890,21891,21885″]