School’s cool IJmond zoekt thuismentoren

School’s cool IJmond zoekt thuismentoren
IJMUIDEN : School’s Cool. FOTO : RON PICHEL

School’s cool IJmond is voor komend schooljaar op zoek naar enthousiaste vrijwilligers zoals Lex, die zich als thuismentor inzet voor brugklasser Djace.

School’s cool, een van de belangrijke programma’s van stichting Telstar Thuis in de Wijk, koppelt thuismentoren aan brugklasleerlingen die door persoonlijke omstandigheden een groter risico lopen op schooluitval. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een moeilijke thuissituatie of een taalachterstand. Met een tot twee uur begeleiding per week maken de vrijwilligers voor deze leerling een wereld van verschil. De vrijwilligers gaan eens per week op huisbezoek. Zij zien erop toe dat de leerling lekker in zijn vel zit en voldoende tijd aan zijn huiswerk besteedt. Zij geven hem of haar en de ouders tips en adviezen en ze oefenen met zelfstandig leren. Het is regel dat altijd een van de ouders thuis is.
Wilt u net als Lex thuismentor worden? Of wilt u meer informatie? Zie dan www.schoolscoolijmond.nl of bel met Sophie Bekker (023) 539 26 64.

[gss type=”slideshow” ids=”21692″]