Tunnel geopend door minister Schulz

Tunnel geopend door minister Schulz
©RTV Seaport/ Ron Pichel

De Velsertunnel is na een renovatie van 9 maanden maandagmorgen vroeg weer opengegaan. De officiële opening werd verricht door de minister van infrastructuur Melanie Schulz.

Het verkeer kon vanaf 5.00 uur weer door de tunnel rijden. Helaas liep het bij de start even mis. Maandagmorgen vroeg dreigde een te hoge vrachtwagen de tunnel in te rijden en werd de tunnelbuis kort afgesloten. In de loop van de morgen herhaalde zich dat nog eens twee keer.
Toch verwacht RWS dat dit minder hinder geeft dan voorheen doordat er bij de ingang van de tunnel een boog is geplaatst die de vrachtwagen tegenhoudt. Hiermee wordt voorkomen dat de vrachtwagen zich klem rijdt in de tunnel en het plafond wordt beschadigd. Ook is de doorrijhoogte verhoogd met 12 cm tot 4.29 meter. De Europese maximale hoogte van een vrachtwagen bedraagt 4.00 meter.
De Velsense wethouder voor verkeer en vervoer en ruimtelijke ordening Ronald Vennik is blij dat de renovatie goed is verlopen. De uitstekende samenwerking tussen Rijkswaterstaat, gemeenten en het bedrijfsleven heeft hieraan meegedragen.
Verder gaat wethouder Vennik zich sterk maken voor een herhaling van de Velsertunnel Run. Op zondag 26 november van het vorig jaar renden 6000 lopers, waarvan 75 % uit de regio, door de gerenoveerde tunnel. “Voor herhaling vatbaar”aldus Vennik

[gss type=”slideshow” ids=”21368,21369,21370,21371,21372,21373,21374,21375″]