Kans op snelle Noordzeekanaalboot

Kans op snelle Noordzeekanaalboot
Ton van der Scheer, voorzitter OV IJMond.

Het regionale bedrijfsleven werkt aan een alternatief voor de draagvleugelboot op het Noordzeekanaal. Dit zei voorzitter Ton van der Scheer van de Ondernemersvereniging IJmond zondag tijdens het nieuwjaarsgala op Landgoed Duin & Kruidberg.

“Het is de bedoeling dat er een boot gaat varen, die toeristen in een half uur van Velsen naar Amsterdam brengt. Het vervoer is volledig elektrisch en draagt daardoor bij aan een duurzame haven.” De nieuwe boot moet de plaats innemen van de Fast Flying Ferry, die precies drie jaar geleden stopte met varen.

Vooral het toeristische bedrijfsleven heeft grote behoefte aan een directe verbinding met het centrum van Amsterdam. Van der Scheer blikte in zijn toespraak ook terug op 2016. Hij sprak onder meer zijn waardering uit voor de samenwerking met Rijkswaterstaat. “Als zij de bouw van de nieuwe sluis op dezelfde manier aanpakken, dan kunnen wij erop vertrouwen dat er weinig overlast zal zijn voor wegverkeer en scheepvaart.”