Zicht op Water: laatste keer in het WT

Zicht op Water: laatste keer in het WT
FOTO: ZICHT OP WATER

De lokale film Zicht op Water, over de geschiedenis van het Noordzeekanaal en de invloed hiervan op de regio, zal in januari voor nog tweemaal vertoond worden in het Witte Theater.

Na drie eerdere vertoningen kunt u de film Zicht op Water op woensdag 11 en woensdag 18 januari nogmaals zien in het Witte Theater. Zicht op water is een film over de gevolgen van het graven van het Noordzeekanaal voor de mensen in de IJmond door de jaren heen. Mede door de komst van kanaalgravers, vissers en industriearbeiders veranderde het karakter van de IJmond enorm. De film laat de veranderingen in het landschap zien, de blijvende band van de inwoners met het gebied en hun herinneringen aan het veranderende kanaal. Nu, 140 jaar na de opening van het kanaal in 1876, neemt een aantal markante IJmonders ons mee langs zes mijlpalen in de geschiedenis van het kanaal. Vanaf 22 januari is de film Zicht op Water elke zondagmiddag om 15:30 te zien in het Zee- en havenmuseum, IJmuiden.