Keurmerk voor Spaarne Gasthuis

Keurmerk voor Spaarne Gasthuis
Foto: Spaarne Gasthuis

Het Spaarne Gasthuis heeft op 6 december de NIAZ-accreditatie ontvangen. Eerder al hadden zowel Kennemer Gasthuis als Spaarne Ziekenhuis dit toegekend gekregen. Nu is voor het eerst het nieuwe Spaarne Gasthuis geaccrediteerd. ”Een prachtige mijlpaal”, aldus het hospitaal.

NIAZ is het Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg. Het ontwikkelt normen op het gebied van kwaliteit en toetst of zorginstellingen hieraan voldoen. Of het ziekenhuis daarin slaagt en waar dat nog beter kan, is moeilijk te meten. De normen van het NIAZ helpen daarbij.

Naar verluidt hebben auditoren (onafhankelijke controleurs: bron Van Dale) van NIAZ in oktober een week lang meegelopen in het ziekenhuis. Het ziekenhuis heeft vestigingen in Haarlem Zuid, Haarlem Noord, Hoofddorp en Heemstede.