Boek vol ‘Stellingverhalen’

Boek vol ‘Stellingverhalen’
Foto: RTV Seaport / Ton van Steijn

De Stelling van Amsterdam is op 7 december officieel twintig jaar UNESCO Werelderfgoed. Auteur Agnes de Boer presenteert dan haar nieuwe boek ‘Leven op de Stelling’. Het gaat om verhalen en herinneringen over het leven op en rond de forten van de Stelling rond het Noordzeekanaal.

Gedeputeerde Joke Geldhof komt er voor naar het Fort benoorden Spaarndam, Redoute 35 (gemeente Velsen). Daar opent zij de tentoonstelling ‘Levende Forten’. Verder op het programma een muzikale voorstelling van het Duo Leeghwater. Aansluitend is er een lunch en worden er rondleidingen gegeven.

De expositie vertelt in woord en beeld de persoonlijke verhalen van mensen die ooit aan de forten verbonden waren. Aanmelden voor de opening van de tentoonstelling vóór 1 december via: http://fd10.formdesk.com/kcnh/stellingverhalen7dec