RKZ en Spaarne hoog op ranglijst AD

RKZ en Spaarne hoog op ranglijst AD

Hoog op de landelijke ziekenhuis Top 100 van het Algemeen Dagblad staan het Rode Kruis Ziekenhuis en het Spaarne Gasthuis. Het Beverwijkse ziekenhuis staat op plaats 2 en het Haarlemse op de 18e positie. Nummer 1 is het Rivas Beatrixziekenhuis uit Gorinchem.

Het RKZ, dat veel lager heeft gestaan op de ranglijst, scoort op de onderdelen infectie- en medicatiebeleid, operaties, borst- en darmkanker plus de ouderenzorg. Het Spaarne, de vestiging te Hoofddorp steeg van de 36e naar de 25ste positie, scoorde goed op meten en registreren van pijn na een operatie, een geriater bij behandeling van kwetsbare ouderen en zorg bij galblaasverwijdering, heupoperaties en heup- en knieprotheses.

Voor deze ranglijst is gebruikgemaakt van criteria die betrekking hebben op medische kwaliteit en patiëntvriendelijkheid. Criteria voor de AD Ziekenhuis Top 100 zijn onder meer geselecteerd op basis van indicatoren van de Inspectie voor de Gezondheidszorg en het Zorginstituut.